نکات انتخاب رشته کنکور

ساخت وبلاگ

با توجه به سوالاتي كه دانش آموزان و اولياي كنكوري در مورد انتخاب رشته كنكور از ما پرسيده اند،با يكي از مشاوران برتر تحصيلي و انتخاب رشته كنكور،مهندس امير حسين افشار مصاحبه اي ترتيب داديم و پاسخ به اين سوالات را در اين قسمت براي شما عزيزان منتشر مي كنيم.

i1

  • انتخاب رشته و هدايت تحصيلي در سال نهم دبيرستان
  • انتخاب رشته كنكور سراسري
  • انتخاب رشته دانشگاه آزاد
  • بهترين روش براي انجام انتخاب رشته اصولي
  • استفاده از نرم افزار براي انتخاب رشته بهتر است يا انتخاب رشته دستي توسط مشاور تحصيلي و كنكور با تجربه
  • بهترين مشاور انتخاب رشته كنكور كيست؟
  • معرفي انواع دانشگاه ها
  • معرفي سهميه ها 
  • نحوه چيدمان رشته ها در انتخاب رشته و اولويت بندي
  • چگونه با يك انتخاب رشته درست و اصولي نرخ بيكاري را  در جامعه كاهش دهيم؟

 

انتخاب رشته و هدايت تحصيلي در سال نهم دبيرستان

اولين و مهمترين مرحله از زندگي نوجوانان كه بنيانگذار مسير پيشرفت در آينده خواهد بود انتخاب رشته سال نهم دبيرستان است. اگر دانش آموزان با انجام هدايت تحصيلي و انتخاب رشته صحيح و اصولي رشته دبيرستاني منطبق بر علاقه و استعداد خود را  برگزينند مي تواند آينده روشني داشته باشد. در اغلب موارد افرادي كه بدون در نظر گرفتن علايق و استعداد خود  انتخاب رشته كرده اند،در آينده مجبور به تغيير رشته يا  كار كردن در مشاغل غير مرتبط با رشته تحصيلي شده اند.در كشور ما نيز به علت  ضعف سيستم در آموزش و پرورش،عدم توزيع امكانات مناسب در مناطق مختلف كشور، ناشناخته بودن رشته هاي دانشگاهي و بازار كار آن ها و همچنين نبود مشاوران كارآمد هر ساله به تعداد افرادي كه تغيير رشته مي دهند و يا به علت عدم رضايت از شغل يا رشته دانشگاهي خود تغيير شغل مي دهند، افزوده مي شود.به عنوان نمونه مي توان به يكي از رتبه هاي برتر  در سال گذشته اشاره كرد كه پس از انصراف در سال چهارم رشته برق دانشگاه صنعتي شريف در كنكور تجربي شركت كرده و موفق كسب رتبه برتر در اين رشته شده است. اين دانش آموز اگر در ابتداي ورود به دبيرستان با يك مشاور تحصيلي و كنكورمشورت مي كرد و  از ابتدا وارد رشته تجربي شد، لازم نبود پس از ۴ سال صرف هزينه هاي مختلف  گرفتن حق تحصيل از يك نفر كه مي‌توانست در دانشگاه شريف تحصيل خود را به پايان برساند وارد دانشكده پزشكي شود.بنابراين انتخاب رشته سال نهم دبيرستان اولين دروازه براي ورود به رشته هاي دانشگاهي مورد علاقه است.

i2

 

 

 

انتخاب رشته كنكور

تمام افرادي كه در كنكور شركت كرده اند به غير از رتبه يك در هر رشته، كه بهترين رتبه رشته خود را كسب كرده است از نتيجه و رتبه  خود ناراضي مي باشد. اما اگر انتخاب رشته درست انجام بگيرد، همه اين افراد ناراضي  مي‌توانند در آينده  در رشته مورد علاقه خود تحصيل كنند و وارد بازار  كار شوند. 

اغلب مشاوران و دانش آموزان براي انتخاب رشته كنكور به  رتبه هاي قبولي در سال هاي گذشته  مراجعه مي كنند  يا اينكه به كمك نرم افزارهاي انتخاب رشته،به  انتخاب رشته مي پردازد.در ادامه به بيان نكاتي خواهيم پرداخت، كه با توجه به اين نكات ميتوانيد يك انتخاب رشته خوب داشته باشيد  و در آينده از زندگي و شغل خود احساس رضايت كامل داشته باشيد. مهم نيست رتبه داوطلب در كنكور چقدر است. مهم اين است كه با يك انتخاب رشته عالي، تحصيل شغل و زندگي آينده خود را به درستي پايه گذاري كند.

 

انتخاب رشته كنكور سراسري و آزاد

در سال هاي قبل دو آزمون مجزا براي دانشگاه سراسري و آزاد برگزار ميشد. كه هر كدام انتخاب رشته مربوط به تراز كسب شده را آزمون خود داشتند. اما چند سالي است كه فقط يك كنكور در كشور برگزار مي شود و با نمره كسب شده در كارنامه اين آزمون، داوطلبان هم در دانشگاه سراسري و هم در دانشگاه آزاد به انتخاب رشته مي پردازند. دانشگاه سراسري امكان انتخاب  ۱۵۰ رشته-محل  را به دانش آموزان و داوطلبان  حاضر در جلسه آزمون سراسري مي دهد. همچنين دانشگاه آزاد نيز در فرم جداگانه اي  امكان انتخاب ۱۰۰ رشته محل را براي داوطلبان ورود به دانشگاه آزاد ميدهد.

شايد در نگاه اول تعداد ۱۵۰ رشته زياد به نظر برسد. اما با توجه به تعدد رشته-محل ها و... در  هنگام انتخاب رشته ،بسياري از داوطلبان مجبور  به حذف  برخي  از رشته هاي خود مي شوند  تا  بتواند ۱۵۰  رشته -محل را  با  بهترين اولويت هاي خود پر كنند. اغلب  داوطلبان و خانواده هاي آنها در انتخاب و اولويت بندي،سردرگم خواهند شد. در ادامه به نكاتي در مورد اولويت بندي  در بين دانش آموزان،خانواده ها و  مشاوران تحصيلي اشاره خواهيم  كرد.

  • احتمال قبولي
  • علائق و استعدادها
  •  بازار كار
  •  ادامه  تحصيل و مهاجرت
  •  رنكينگ دانشگاه در ايران و خارج از كشور
  •  تحصيل  در شهر خود يا مهاجرت و تحصيل در شهر هاي ديگر مانند تهران 

بهترين روش براي انجام انتخاب رشته صحيح و اصولي

 براي انجام يك انتخاب رشته صحيح و اصولي بايد به موارد زير اشراف كامل داشت  و تمام اين نكات را به كار بست.

  • مطالعه دفترچه كنكور سراسري و كنكور دانشگاه آزاد و گاهي از تمام قوانين دانشگاه ها، شرايط پذيرش، قوانين سربازي و معافيت از تحصيل براي پسران، انواع دوره هاي تحصيلي، شهريه دانشگاه ها و…. 
  •  آشنايي با كارنامه كنكور،تراز كل(نمره كل)، رتبه در سهميه (رتبه در منطقه)، رتبه كشوري، مجاز بودن براي انتخاب رشته در دوره هاي روزانه، شبانه،غيرانتفاعي و پيام نور
  • شهريه دانشگاه ها
  •  تخصيص خوابگاه و شرايط رفاهي
  •  جنسيت پذيرش
  •  سهميه ها( شامل سهميه مناطق، سهميه ۲۵ درصد، سهميه ۵ درصد، سهميه مناطق زلزله زده و سيل زده)
  •  دسته بندي رشته هاي تحصيلي( استاني، ناحيه اي،قطبي، كشوري) 
  • نحوه گزينش در رشته هاي تحصيلي براي دوره هاي مختلف( روزانه، شبانه، پيام نور، غيرانتفاعي ،مجازي، پرديس خودگردان، ظرفيت مازاد)
  • قوانين دانشگاه هاي خاص مانند دانشگاه شاهد، تربيت دبير شهيد رجايي، دانشگاه خاتم الانبيا كليه دانشگاه هاي وابسته به ارگان هاي دولتي

آيا استفاده از نرم افزارهاي انتخاب رشته يا ديدن رتبه هاي قبولي در سال قبل، براي انتخاب رشته كافيست؟

پاسخ اين سوال قطعا خير مي باشد.بسيار ديده شده است كه دانش آموزي در سال گذشته با رتبه 100 در رشته اي قبول شده است اما دانش آموز رتبه 100 در كنكور امسال،با وجود انتخاب همان  رشته در اولويت اول، پذيرفته نشده است.به دلايل زير نمي توان با توجه به رتبه هاي سال قبل،انتخاب رشته كرد.

  • حذف برخي از رشته ها از دفترچه انتخاب رشته كنكور (مانند رشته مهندسي فناوري اطلاعات)
  • اضافه شدن رشته هاي جديد 
  • تغيير در گرايش ها و اسامي رشته ها(رشته مكانيك گرايش ساخت و توليد به مهندسي ساخت و توليد)
  • حذف يا اضافه شدن رشته محل ها
  • تغيير در ظرفيت پذيرش دانشگاه ها
  • تغيير اقبال عمومي داوطلبان از يك رشته به رشته ديگر

 

با وجود اين حجم از اطلاعات پيدا و پنهان در كنكور،بهتر است با يك مشاور حرفه اي و با تجربه در زمينه انتخاب رشته مشورت كنيد تا بهترين آينده را از لحاظ تحصيلي و شغلي براي خود،رقم بزنيد.

i3

بهترين انتخاب رشته براي كنكور

بهترين روش انتخاب رشته براي كنكور،انتخاب رشته دستي توسط مشاورحرفه اي انتخاب رشته كنكور مي باشد.تمام نرم افزار هاي فعال در انتخاب رشته به كمك آمار قبولي سال گذشته،رشته هايي را به داوطلبان پيشنهاد مي دهند.اين رشته ها اغلب براي يك بازه از رتبه ها يكسان است.مثلا براي داوطلبي با رتبه 100 و داوطلب ديگري با رتبه 110،رشته هاي يكساني را پيشنهاد مي دهند.مشكل ديگر نرم افزار هاي انتخاب رشته،به روز رساني دير و در بسياري موارد نبود اطلاعات رشته هاي حذف شده و رشته هاي جديد در آن ها است.

نكته مهم ديگر كه در اين جا لازم است به آن اشاره شود،سابقه مشاور انتخاب رشته مي باشد.اغلب دانشجويان،فارغ التحصيلان،اقوام  كافي نت ها و…. دانسته يا ندانسته در زمان انتخاب رشته،به دانش آموزان مشاوره هاي غلط مي دهند و باعث سردرگمي و يا حتي انتخاب هاي بسيار غلط خواهند شد.

بهترين مشاور انتخاب رشته با توجه به رضايت دانش آموزان  در 16 سال اخير،مهندس امير حسين افشار مي باشد كه با داشتن سابقه طولاني و رزومه اي بسيار پر بار در برنامه هاي مختلف تلويزيوني به راهنمايي دانش آموزان پرداخته است.طبق متد استاد امير حسين افشار كه به جرات بهترين مشاور انتخاب رشته كنكور مي باشند،انتخاب رشته بر اساس شيوه منحصر به فرد آينده پژوهي صورت مي گيرد.تمام مشاوران انتخاب رشته و كنكور با شرايط و ملزومات گذشته انتخاب رشته مي كنند،اما در روش ايشان،انتخاب رشته با نگاه به گذشته ولي بر اساس آينده صورت مي گيرد كه احتمال موفقيت را تا 100 درصد بالا مي برد.در اين روش با جمع آوري اطلاعات دانش آموزان شركت كننده در كنكور،سهميه ها،ظرفيت ها و روند تغيير اقبال عمومي داوطلبان و در نظر گرفتن بازار كار و … انتخاب رشته اي منحصر به فرد براي داوطلبان انجام مي گيرد.

 

چگونه با انتخاب رشته اصولي نرخ بيكاري در جامعه كاهش مي يابد؟

اغلب دانش آموزان با كسب يك رتبه بد در كنكور،به خاطر رهايي از فشار خانواده و درس خواندن در پشت كنكور،به تحصيل در هر رشته اي تن مي دهند.از اين رو بعد از چهار سال و فارغ التحصيلي مجددا به فكر ادامه تحصيل در رشته ديگر مي افتند يا وارد بازار كار در رشته هاي غير مرتبط مي شوند.اما اگر با مشورت و انتخاب صحيح بتوانند در رشته مورد علاقه خود ادامه تحصيل بدهند و يا اينكه با درك موضوع و اهميت انتخاب رشته بر حسب علاقه و توانايي خود،پشت كنكور بمانند و يك بار ديگر تلاش كنند،به طور قطع و يقين از تعداد افراد بيكار در سال هاي بعد كاسته مي شود و به جاي آن قشري تحصيل كرده و علاقمند به رشته تحصيلي خود وارد بازار كار مي شوند كه نوآوري و كارآفريني از ويژگي هاي ايشان خواهد بود.

آموزش آنلاین و دیجیتال...
ما را در سایت آموزش آنلاین و دیجیتال دنبال می کنید

برچسب : انتخاب رشته,کنکور,مشاور انتخاب رشته کنکور,مهندس افشار, نویسنده : امیر mba بازدید : 272 تاريخ : چهارشنبه 13 فروردين 1399 ساعت: 22:17